1. Extreme Whey

  Fast Research
 2. Pro

  Fast Research
 3. Ultra Whey Isolate

  Fast Research
 4. Creatine Monohydrate

  Fast Research
Best verkochte producten

Product informatie

Ik wil:

Betalingsmogelijkheden

Zoeken naar producten en informatie.

zoeken

CLA Gelcaps, Fast Research

CLA
Bestelformulier

CLA

Het voedingssupplement CLA (Geconjugeerd Linolzuur) is een essentieel onverzadigd vetzuur waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het een positief effect heeft op het eiwit- en vetmetabolisme. Verscheidene wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat suppletie met CLA de lichaamssamenstelling aanzienlijk verbetert. Dit komt omdat CLA de stofwisseling stimuleert (in combinatie met training en een gezonde lifestyle) en een positieve invloed heeft op de afname van het vetweefsel en toename van spierdefinitie. Daarnaast is CLA een effectieve antioxidant; het helpt de schadelijke effecten van vrije radicalen te beperken.

Na een jaar op de juiste dosis CLA heb je een paar kilo vet minder.

Noorse onderzoekers hebben de grootste CLA-studie tot nu toe gepubliceerd. Een jaar suppletie met het slankmakende vetzuur doet de vetmassa met een paar kilo afnemen, ontdekten ze. Zonder dieet, zonder training.
In hun door supplementenmaker Cognis betaalde studie gaven de Noren 180 gezonde maar zware vrijwilligers een jaar lang elke dag een placebo of 3.5 gram CLA-isomeren. De leeftijd van de proefpersonen liep uiteen van 18 tot 65, hun geslacht was zowel mannelijk als vrouwelijk en ze mochten eten zoveel ze wilden. Trainen was niet verplicht.

Voor, tijdens en na die periode maten de onderzoekers de vet- en spiermassa van hun proefpersonen. En nog veel, veel meer.

De Noren deden ook bloedonderzoek, en keken daarbij naar de lipiden, zoals het cholesterol, de insulinehuishouding, en de aanmaak van bloedcellen. Ze vonden kleine effecten, die soms nog significant waren ook. Ze wezen net zo vaak in de gunstige als in de ongunstige richting. Alle schommelingen bleven echter binnen de normale waarden.

Bron:
Gaullier JM, Halse J, Hoye K, Kristiansen K, Fagertun H, Vik H, Gudmundsen O. Conjugated linoleic acid supplementation for 1 y reduces body fat mass in healthy overweight humans. Am J Clin Nutr. 2004 Jun;79(6):1118-25.

Ook in hoge doseringen en bij maandenlang gebruik is het anabole vetzuur CLA veilig. Dat blijkt uit een toxicologische studie naar het preparaat Clarinol G80, een toevoeging voor functional foods en supplementen.

De onderzoekers onderwierpen Clarinol aan diverse tests. Zo stelden ze een aantal bacteriestammen, waaraan je makkelijk kunt zien of hun genen worden beschadigd, bloot aan het preparaat. Er was geen reactie. Een soortgelijk experiment met menselijke bloedcellen had dezelfde uitkomst. Dat wijst erop dat CLA geen kankerverwekkende eigenschappen heeft.

Ingrediënten

Ingrediënten: Goconjugeerd linolzuur, gelatine, emulgator: glycerol, kleurstof: karamel (E150a)

Dosering

Neem als aanvulling op je dagelijkse voeding 3 capsules CLA per dag. Neem de capsules bij voorkeur verspreid over je maaltijden in met een glas water.

Bestellen

/ € 19,50
Bestellen
terug naar lijst